Publisert av: Christian Hannestad | juni 24, 2012

På vei Tilbake!

Det har gått lang tid siden forige oppdattering men nå er den her. Siden sist har jeg kjørt en del løp men topp resultatene har latt vente på seg. I mitt første UCI løp ble jeg til slutt nr. 16 i det tøffe løpet Himerland Rundt. Det er et ritt på over 21mil med tøff kjøring og mye vind. Denne dagen hadde jeg gode bein og hadde håpet på en plassering blant de beste men med litt uflaks og et par dårlige taktiske valg ble det ikke slik. Men etterpåklokskap er jo den mest eksakte vitenskap så man kan ikke tenke for mye på det. Man får ta alt med seg i bagasjen som god læring.

Et av mine største mål for sesongen var An Post Race i Irland som gikk fra 20/5-27/5. Jeg hadde i ukene i forveien hatt en svært fin formkurve og følte meg så godt forberedt som jeg kunne. Vi kom ned to dager før løpet og hadde god tid til å finne roen før løpet. Flott hotel bra mat og hyggelige folk var noen av stikkordene for Irland.

På første etappe gikk det fort fra start og jeg var flere ganger foran og prøvde å komme meg i et brudd tidlig. Men etter en drøy halvtime gikk det galt. Tre følgemotorsykler veltet i hverandre så det plutselig var motorsyklister som bremset og svingte til alle kanter. En av motorsyklistene bråbremset og svingte inn mot meg jeg rakk knapt å røre bremsen før jeg deiset inn i styret til motorsyklisten i ca 50km/t. Stoppen var brutal og jeg tok en salto over styret og stoppet på en halv meter. Når jeg åpnet øynene og fikk summet meg over hva som hadde skjed var det første jeg så sykkelen min som lå over meg. Der så jeg at stemet mitt var pulveriser og styret var bøyd som ei kringle. Det første jeg tenkte var at nå kommer det til å ta lang tid å få en ny sykkel siden vi hadde vært uheldige med trekningen og blitt bil nr. 32 i køen. Deretter skulle jeg reise meg opp fra asfalten men da merket jeg at noe var alvorlig galt. Skuldra var mildt sakt ikke helt god og jeg skjønte raskt at den var mer en litt forslott. Jeg ble sittende og kjente meg over det venster kragebeinet. Jeg trengte ca. to sekunder på å konstantere at det kragebeint var knekt. En brutal bulk og et hul der kragebeint skulle vært bekreftet det. Jeg ble forbanna og samtidig veldig lei meg for jeg viste at nå gikk jeg noen tøffe uker i møte.

En funksjonær jaget meg ut av der jeg satt i veien så jeg gikk å satte meg i grøfta. Der ble jeg sittende å vente til Lars (ass. sportsdir.) og Fred (sportsdir.) kom for  å hjelpe. Lars ble med meg i sykebilen og sykehuset. På veien til sykehuset fikk jeg div smertestillende og lystgass til fri disp. Å trøste meg på. Godt Lars var med å kunne fylle ut div. papirer.

På sykehuset tok jeg røntgen og der sa de at jeg kunn hadde et fint brudd som kom til å gro av seg selv, men sånn var det ikke. Jeg reise hjem til Norge dagen etter. Det viste seg på bedre norsk røntgen at jeg hadde brokket kragebeinet i fire biter.
Dermed ble det operasjon. Jeg veltet på en søndag men fikk ikke operasjon før torsdag, det var noen lange dager!;) De fryktet lenge at de måtte ta bein fra hofta
og sette inn i kragebeinet. Men det slapp jeg og takk fa… for det;) Oprasjonen gikk veldig bra og alle bitene ble skrudd pent på plass med
en ca 15cm lang plate og 10 skruer. Legene sier at kragebeinet kommer till å bli enda sterkere en før etter det er grodd. Platen kan fjernes etter ca et halvt år.
Nå har jeg sittet tre uker på rulla, men er nå ute på veien igjen:) Deilig å komme seg ut av gutte rommet og ut på landeveien. Syklinga har gått overaskende bra,
kan både stå og sitte men sliter fortsatt med humpete vei. Beina var også ganske bra så jeg ser muligheter.

Kan tidligst kjøre ritt etter 6 uker så jeg har alerede meldt meg på U6 Cycle Tour for å kjøre meg i god rittform igjen (det er ikke riktig 6 uker men det er veldig tett på).

I disse dager er det tungt å se NM gå uten meg! Men jeg jeg ser fremover og har satt meg nye mål.

I be Back!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: